Wednesday, June 2, 2010

ABR Poate schimba viaţa voastră

ABR-Advanced Biomechanical Rehabilitation

ABR Poate schimba viaţa voastră
Precum viaţa nu este o poveste aşa şi ABR nu este o magie, dar totuşi oferă o soluţie reală pentru anumite stări care le fac unor oameni viaţa un adevărat coşmar.
Pentru mai multe informaţii vizitaţi paginile de web

www.abrbelgium.com şi www.blyum.com

ABR este unicul program pentru reabilitaţie pentru copii şi tineri cu paralizie cerebrală şi alte stări care s-au produs din cauza afectării creierului, făcut pe o bază biomecanică. Dpdv biomecanic, paralizia cerebrală este o afectare a mişcărilor şi a poziţiei corpului. Dacă privim îndeaproape aceste stări vom vedea că copiii nu au probleme numai cu mişcarea.
Foarte des aceste stări sunt urmate de o lungă listă de alte probleme:
pneumonie, constipare, probleme cu respiraţia, probleme digestive, mestecatul greoi a măncării, înghiţit greoi, vomitări dese, probleme cu vorbirea…De ce este aşa? Răspunsul la această întrebare îl dă ABR. În primele 48 de ore de la atacul cerebral cel mai mult suferă ţesuturile moi de la musculatura netedă a organelor interne care se află în corp.
De fapt toate organele, în afară de inimă care este un muşchi striat (cu dungi) în diagonală, sunt muşchi netezi. Miofacia este un fel de membrană care menţine forma întregului corp şi este direct responsabilă pentru starea normală a sistemului muscular-scheletic (efect pe care îl are şi membrana albicioasă a grefei). ABR pune accentul principal pe întărirea miofaciei şi a tuturor ţesuturilor moi a organelor care se găsesc în corp.
Scopul ABR este refacerea funcţiilor motrice în mod spontan, prin refacerea sistemului muscular-scheletic şi refacerea semnalelor bioelectrice care curg între muşchi şi creier. Cel mai mare număr din metodele existente pentru reabilitaţie constă din exerciţii speţifice pentru măini şi picioare, a căror scop este de a se dobăndi o oarecare funcţie. Foarte des rezultatele sunt minime iar funcţiile sunt întodeauna limitate. Limitările au loc din cauza stării în care se află sistemul muscular-scheletic.
Abr arată că normalizarea sistemului muscular-scheletic va duce la o funcţie motrică. ABR consideră că informaţiile necesare pentru reabilitaţie mecanică sunt înscrise direct în sistemul muscular-scheletic.

CE ESTE ABR?
La persoanele cu paralizie cerebrală şi cu alte stări, problema nu este doar în mobilitatea extremitetelor. Problema este în tot corpul şi în toate ţesuturile legate între ele. Structurile de bază ale corpului precum gâtul, corpul şi abdomenul au un volum scăzut şi dimensiuni scăzute, acest fapt ducând inevitabil la o slabă funcţie a extremitetelor.

De ce este aşa?
Imaginaţi-vă o minge cu dungi în lăţime şi în lungime. Atunci când mingea este umflată dungile (liniile) au o formă frumoasă. Dacă dezumflăm mingea, dungile frumoase se vor ondula şi se vor strica. În acest fel este afectată şi structura corpului a persoanelor cu nevoi speciale. Prin slăbirea musculaturii a ţesuturilor interne moi, se afectează suficient şi legătura între oase şi încheieturi. Oasele şi încheieturile folosesc ca o ramă pentru întreaga structură corporală, ele sunt stălpul lor. Cu afectarea poziţiei lor normale se deformează şi muşchii şi nervii corespunzători care urmăresc scheletul. Rezultatul final - muşchii nu pot să transmită în mod reglementar semnalul electric care vine din creier şi prin aceasta întreaga dirijare a corpului prin sistemul central nervos devine imposibilă.

ABR oferă soluţii pentru un spectru mai larg de probleme precum:
Starea generală de sănătate:
Îmbunătăţirea a stării generale de sănătate, a respiraţiei, înghiţirii, mestecatului, pneumoniei, problemelor digestive, constipaţiei, a durerilor…
Stări mentale diferite:
Hiperactivitate, probleme de concentrare şi atenţie, atacuri, înapoieri intelectuale…
Stări structurale:
Scolioză, dislocarea-a şoldurilor...
Funcţii motrice:
Nivele diferite de spasticitate, tonus a muşchilor, slăbire a încheieturilor care produce limite a funcţiilor motrice (de la mici dereglări a motricităţii fine pănă la un grad înalt de rigiditate). Toate aceste limitări ne duc la o problemă comună - slăbire a tonusului intern a corpului. Metodul nostru va întări atât straturile de suprafaţă de la piele la oase, cât şi straturile care se află cel mai adănc în corp. În acest sens noi întărim tot. Astfel se dobăndeşte un spectru mai larg de îmbunătăţiri: vedere mai bună, control al ochilor mai bun, concentrarea, vorbirea, auzul, respiraţia, funcţiiile motrice, pierderea durerii, întărire a încheieturilor…

LEGEA NATURII

La întărirea tonusului corpului reabilitatea biomecanică foloseşte legile naturii. Noi avem o vorbă: “Nimeni nu s-a născut ştiut/învăţat”. Asta este adevărat.
Nu există un nou-născut care să meargă şi să vorbească.
Chiar şi la copiii sănătoşi întreaga dezvoltare psiho-motrică trece prin căteva faze: control al capului, aşezat, tărăt, a sta în picioare etc. Aceste faze sunt legate de schimbările care au loc în corp în periaoda de 12 luni de dezvoltare normală.
De aceea indiferent de vărsta pe care o are pacientul când începe cu ABR este necesar să fie urmărite fazele naturale de dezvoltare ale unui nou-născut sănătos. Refacerea tonusului corporal nu se face peste noapte. Însă cu o practicare intensivă a ABR de trei ore pe zi progresul nu întărzie. Metodul este practic şi uşor de aplicat în condiţiile de acasă, tot ce vă trebuie fiind măinile voastre. ABR nu foloseşte medicamente de niciun fel.
La sesiunile noastre informative aveţi posibilitatea să vedeţi ce fel de rezultate sunt dobăndite la căţiva pacienţi pe o perioadă mai mare de timp. Toţi pacienţii sunt de diferită vărstă şi au stări diferite dar toţi au acelaşi scop - îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Pentru mai multe informaţii sunaţi la tel. 00389 71 294 551 sau scrieţi la gasovska@hotmail.com

No comments:

Post a Comment